fredag 2. juli 2010

O Store Vaskedag!




I dag er det Elias 6 år og Leon 5mnd som har vært hjemme sammen med mamma, og vask av hus er det som har stått på plakaten.

Like entusiastisk som hver gang huset skal vaskes, fylte vi bøttene med vann og Ajax. Elias stod for rydding og vask på rommet sitt mens jeg tok resten av huset. Han var ikke helt enig i at rommet hans egentlig trengte å ryddes og vaskes og mente vel egentlig at mamma likså godt kunne gjøre det. Men da han fikk lov til å bestemme klokkeslettet selv for når det hele skulle finne sted, var det egentlig greit.

Klokken "kvart over ett" ble dermed ryddingen satt igang hos Residens Elias. Nøysommelig ble det satt opp en liste over hva som skulle ryddes og i hvilken orden. ( En teknikk jeg selv også bruker innimellom). Ryddingen gikk som en lek og jeg hørte han høytidlig lese opp for seg selv hva som skulle gjøres og krysset fornøyd av for hver ting som var unnagjort. Rommet ble vasket og en stolt Elias kom ut i stua for å informere om at rommet var klart. Jeg bekreftet at NÅ var rommet hans rent og ryddig...og det var han enig i :-)

Etter endt vask plukket vi inn noen blomster fra hagen som vi satt på stue-bordet: Nå er det rent, nå er det helg og nå er det sommer!!



2 kommentarer: